Historie


Holly MaloneMolly Malone

Uit de aankondiging van het try-out concert van The Lads op 11 januari 2003.
15 mannen uit West Maas en Waal betreden vanavond voor het eerst het podium om hun kunnen te tonen. Kees van Hulst en Chris Hol liepen al een jaar met het idee rond om bij sommige gelegenheden leuke liedjes te zingen, die goed in het gehoor liggen.
Op de boerenbruiloft, met carnaval afgelopen jaar, hoorden ze Gerard de Jong zingen en die is meteen benaderd met het idee om 'n zanggroep mee op te richten.

Op 17 maart was de eerste vergadering en een week later de tweede vergadering in het bijzijn van onze jonge dirigent Freddy van Maurik, die al even enthousiast was als de andere drie. Freddy is geknipt als muzikaal leider van een gezelschap als The Lads, ondanks het feit dat zijn leeftijd zo'n dertig jaar lager ligt als de gemiddelde leeftijd van de zangers.

In het voorjaar van 2002 dus werd het repertoire uitgezocht en werden er potentiele leden benaderd.
Op 1 mei 2002 is er gestart met 10 man en is de eerste repetitie geweest.
Later werden er nog vijf mensen benaderd om het geheel wat meer stevigheid te geven, zodat The Lads nu bestaan uit 15 zangers + dirigent.

Op veler verzoek van belangstellenden uit de omgeving en nu hier aanwezig, hebben the Lads vanavond hun try-out.
Het repertoire bestaat overwegend uit Ierse en shanty-songs".

"Nou, dames en heren, dit was de inleiding, die mij was aangereikt voor de presentatie van het eerste optreden van the Lads, maar daar wil ik toch nog iets aan toevoegen.
Tijdens de generale repetitie is meermalen de vraag gesteld: “Hoe klinkt 't?” Zal het iets worden?
Maar Lads, wees niet bevreesd. Denk aan het lijflied, houd de tekst daarvan in je hart. The Lads is een club voor zang en plezier, voor een grap en vertier. De mannen uit West Maas en Waal, een vriendenclub met stemmen wat rauw, met een baard in de keel of wat kaal.
Het geluid van The Lads wordt omschreven als heel natuurlijk."

Onze drijfveer: ”Wees jezelf en voel je vrij, straal datgene uit waarvoor ons lijflied staat: moedig en blij, laverend en vrij!”

Tot op de dag van vandaag zingen de nu Maas en Waalse leden van The Lads nog altijd  “moedig, blij, laverend en vrij”!


Ledenportaal


Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk door de leden van The Lads.